Det vises til børsmelding publisert 24.08.22 der AF Gruppen av FREVAR KF ble innstilt som totalentreprenør med samspill for fase 1 for nytt renseanlegg i Fredrikstad kommune. AF Gruppen har nå signert kontrakt med FREVAR KF for fase 2 (prosjektering og utførelse). Kontraktsverdi for fase 2 er MNOK 1 081 ekskl. mva.

Avløpsrenseanlegget vil ligge på Øra industriområde i Fredrikstad og skal bestå av et bygg til forbehandling og bio-behandling med en administrasjonsdel, et bygg til slambehandling samt to råtnetanker. Bakgrunnen for prosjektet er økende klima- og miljøutfordringer, behov for ny og bedre renseteknologi og skjerpede rensekrav fra Statsforvalteren. Prosjektet har en ambisjon om å møte bærekraftige, miljøvennlige og klimanøytrale mål.

Byggestart vil være i juni 2023 og forventet overtakelse er i april 2026.

- Vi har gjennomført en god samspillsfase der vi sammen har funnet gode miljømessige og kostnadseffektive løsninger. Prosjektet har høye miljø- og klimaambisjoner og skal sikre et renseanlegg som bidrar til en renere Oslofjord. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet om å bygge et nytt og moderne renseanlegg, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.