11 kvinnelige studenter og 9 mannlige fra syv ulike universiteter møtte spent opp på Holmenkollen Park til et faglig og sosialt program. Men reisen begynte allerede høsten 2023  og den startet på mobilen på tajobbenmin.no. Her møtte studentene et visuelt AF-univers, en forenklet verden som viste et mangfold av stillinger de kan få hos entreprenør. Stillingene kunne sammenlignes med hverandre, og studenten kunne til slutt velge jobben de synes så mest spennende ut, for så å prøve seg en på en digital arbeidsdag.

2300 registrerte seg i konkurransen og 953 studenter valgte en jobb og kunne prøve seg i jobbsimulatoren. De 20 beste besvarelsene ble trukket ut som vinnere og får både kompetansepåfyll og kr. 30.000 i utdanningsstipend. I helgen var det mulighet for å bli enda bedre kjent med AF før vinnerne skal ut i en ukes praksis. Og studentene var nysgjerrige. De ville vite hvordan arbeidsdagen starter, hvordan arbeidsoppgavene endrer seg i løpet av et prosjektløp, om det sosiale miljøet er bra, hvordan det er å være kvinne i et mannsdominert miljø og ikke minst om de hadde noen råd til studentene.

Ettermiddagen, med med 17 minusgrader og sol over Oslo, ble tilbragt med utfordringer utendørs og kvelden ble avsluttet i lavvo på Tryvann med middag, intimkonsert og allsang.  

De neste ukene skal studentene få prøve seg i stillingen de har valgt. En av vinnerne som allerede har gjennomført praksisperioden er Dorthea Bruås som studerer industriell økonomi på 4. året ved NMBU. Hun er nysgjerrig på offshorebransjen og fikk prøve seg i stillingen Lead Engineer på AF Miljøbase Vats utenfor Haugesund.  

-          Det var en lærerik uke. Jeg fikk gjennomført både klientmøter og jobbskygging med operatører og ingeniører. Det var vanvittig kult å se alle installasjonene og kunne følge fremgangen i riveprosessene rett foran vinduet.  

Nå venter et halvår i Spania på utveksling med business på agendaen og hvor hun også skal benytte seg av muligheten til å lære spansk. Om kick off i helgen har hun følgende kommentar:

-          Veldig fin balanse mellom faglig opplegg og sosialt. Caset med risikostyring på lørdag var utrolig bra. Dessuten utnyttet jeg alle pausene for å bli bedre kjent med gjengen hos AF og de andre studentene.