Prosjektet, som går under navnet Seminaret, omfatter bygging av 113 leiligheter fordelt på tre svanemerkede boligkvarter. Fase en inkluderer 66 av leilighetene. To kvartaler bygges i rød murstein som en hyllest til den sentrale seminarbygningen fra 1917. Det mindre, frittstående bolighuset får en falurød trefasade som knytter seg til den eldre rektorboligen og gartnerboligen i Seminarparken.

-Vi er glade for å samarbeide med Bonova for å realisere dette prosjektet i Luthagen. HMB ser frem til å bidra til utviklingen av et moderne og bærekraftig boligområde i denne historisk rike delen av Uppsala, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen.

Prosjektering av Seminaret starter umiddelbart og innflytting er planlagt i faser fra høsten 2026. Oppstart av prosjektet er betinget av tilstrekkelig forhåndssalg.