Hopp til hovedinnhold
Offshore, AF Gruppen

Sørger for godt inneklima i krevende omgivelser

– Jeg startet her i 2019 som nyutdannet ingeniør i fornybar energi fra Universitetet i Agder, sier Linn Torkildsen, prosjektingeniør i AF AeronMollier. Selskapet leverer HVAC-anlegg (Heating, Ventilation and Air-Condition) fra AERON offshore og marint i hele verden. Anlegget er designet for å sikre optimale klimaløsninger for personell og teknisk utstyr på alle typer skip eller offshore plattformer.

-Et godt inneklima forbedrer velvære og produktivitet, og forlenger levetiden til det tekniske utstyret. Vi ser også at passasjerene har høye forventninger til komfort, sikkerhet og pålitelighet både når de seiler i tropene eller i kaldt klima, sier Linn.

Variert hverdag

-Som prosjektingeniør er hverdagen og arbeidsoppgavene varierte. Jeg deltar aktivt i flere prosjekter samtidig. Det betyr at jeg må samarbeide daglig med prosjektledere og andre ingeniører på for eksempel design, automasjon, logistikk og service.

Etter endt ingeniørstudie tok jeg også jeg praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) som matematikklærer og praktiserte samtidig som lærervikar.

-Det krever at man kommuniserer bra, planlegger og har en viss form for struktur når man arbeider. Her tror jeg min erfaring som lærer kommer godt med. Som lærer så skal man samarbeide med mange ulike typer elever, der kommunikasjon og planlegging er relevante stikkord.

Variert hverdag

Virus og ventilasjon

-Noe av det jeg synes er spennende med jobben min, er at jeg må følge med på ny teknologi og ikke minst myndighetenes krav. En veldig aktuell problemstilling nå er covid-19 og spredning via ventilasjonssystemet. På et cruiseskip har vi nylig vært med på å utvikle en covid-19 lab. Her ble et tomt lagerrom gjort om til en testlab for mannskapet og passasjerer om bord, slik at alle kan teste seg før de kommer på båten. AF AeronMollier var her med på å designe ventilasjon- og elektropakken. Det er morsomt å jobbe med slike aktuelle problemstillinger og jeg føler at jeg er med å bidra i en positiv retning, sier Linn.  

-Jeg jobber på mange ulike prosjekter og hjelper til med alt fra dimensjonering av luftmengder på tilbudsstadiet til å lage sluttdokumentasjon og tekniske spesifikasjoner til et prosjekt. Jeg samarbeider med kunder for å finne gode løsninger som tilfredsstiller både våre og deres krav.

Fra start til slutt

-Jeg har muligheten til å være involvert i et prosjekt fra start til slutt. Helt fra tilbud og tegningsstadiet. Fra vi begynner å få inn utstyret på lager, videresender disse og senere ser bilde eller video fra dem som har igangsatt anlegget vi har levert. Noen av prosjektingeniørene her får også være med å starte opp HVAC- anlegget på verftet. Da får man se løsningen i det ferdige cruiseskip eller passasjerfergen.