Hopp til hovedinnhold

Instrumentinnflygingsanlegg på̊ Bardufoss lufthavn

Målselv Maskin & Transport AS har anlagt nytt instrumentinnflygingsanlegg i begge rullebaneretninger på Bardufoss lufthavn.

Prosjektstatus

   Oct 2016
   Jul 2017

   Om prosjektet

   Forsvarsbygg har i samarbeid med Avinor etablert nye anlegg som sikrer innflyvningen på Bardufoss lufthavn og som tilfredsstiller dagens retningslinjer og krav fra luftfartsmyndighetene. AF Gruppens datterselskap, Målselv Maskin og Transport AS, signerte kontrakt for entreprisearbeidene på prosjektet.

    AF Gruppen

    Bardufoss lufthavn

    Sikkerheten økes

    Bardufoss Lufthavn er et knutepunkt for innbyggerne i Midt-Troms og en av de nordligste militærbasene i Norge. Herfra opererer 339-skvadronen og 337-skvadronen med sine helikoptre, og Luftforsvarets flyskole har sin base her sammen med passasjertrafikken til og fra området.

    Sikkerheten på flyplassen måtte økes, og det skulle etableres nye anlegg for instrumentinnflyging i begge rullebaneretninger på Bardufoss lufthavn. Målselv Maskin & Transport sikret seg oppdraget. Avtalens kontraktssum er på MNOK 23,7 eks. mva.

    I løpet av vinteren 2017 ble det opparbeidet fyllinger, veier, fundament og refleksjonsflater til instrumentinnflygingsanlegget som skal sikre at flyenes ferd over fjellet blir sikrere og tryggere.

    Prosjektinformasjon

    Prosjekttype: Anlegg - Spesialprosjekter
    Kunde: Forsvarsbygg