Hopp til hovedinnhold

Sjøbadet i Bjørvika

Den flytende kolossen som sørger for en skjermet badeplass for Oslos befolkning er montert ytterst på Sørenga-utstikkeren.

Prosjektstatus

   May 2014
   Jun 2015

   Om prosjektet

   AF Gruppen har bygget bade- og rekreasjonsanlegget Sjøbadet i Bjørvika som inngår i Oslos nye havnepromenade. Fundamentet til Norges største flytende sjøanlegg er bygget i en tørrdokk på Kråkerøy utenfor Fredrikstad, og fraktet sjøveien til Oslo

   • 5 000 m2

    Areal

   • 200 m2

    Sjøbadareal med universell utforming

   AF Gruppen

   Bjørvika, Oslo, Norge

   Norges største flytende sjøanlegg

   Badeanlegget på Sørenga-utstikkeren er blitt prikken over i’en i det nye boligblokkområdet Sørenga i Bjørvika. Anlegget er Norges, og trolig Nordens, største flytende sjøanlegg, og er kåret til et av Europas flotteste.

   Anlegget er på fem mål, inklusiv blant annet et 50-metersbasseng med åtte baner og ett mindre, handikappvennlig basseng. Det 4.500 tonn tunge anlegget holdes på plass av styringspeler, med to landganger over til blokkområdet og sandstranden foran blokkene. Anlegget er bygget i miljøvennlige materialer: XPS, en spesiell type miljøvennlig isopor, resirkulert armering, miljøvennlig trevirke og miljøvennlig betong med mye flyveaske.   

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Anlegg - Spesialprosjekter
   Forretningsenhet: AF Anlegg
   Kunde: Sørenga Utvikling