Hopp til hovedinnhold

Nygaardsplassen

Prosjektet består av 39 utleieleiligheter fordelt på to bygg og seks etasjer med næringsarealer i hele første etasje. Det nye bygget er plassert oppå en eksisterende parkeringskjeller.

Prosjektstatus

  May 2018
  Oct 2019

  Fem ulike teglesteinstyper

  Nygaardsplassen i Fredrikstad består av utleieleiligheter, som varierer fra cirka 40 til 70 kvadratmeter. Byggene er satt opp i plasstøpt betong, stålbæring og med plattendekker i etasjeskillene. Fasaden har fem ulike teglsteintyper, fugemasser og murforbandt.

  • 87 MNOK (eks mva)

   Kontraktssum eks. mva.: 87 millioner kroner (eksklusiv innredning og næringsarealer)

  Varig og solid

  Byggene er delt opp i størrelser som er tilnærmet lik den historiske parselleringen i Fredrikstad sentrum. Byggene har hvert sitt uttrykk med ulik tegl, forband og detaljering. Bruken av tegl forankrer prosjektet i det historiske kvartalet det står i, og gir det en følelse av noe varig og solid.

  Innvendig har leilighetene normal standard med laminatgulv, malte gipsvegger og tak. Det er flislagte bad i prefabrikkerte rom.

  Siden området består av leire var det veldig høy grunnvannstand. Det ble benyttet stålkjernepeler med en dybde på 15-20 meter for fundamentering til fjell.

  Vant Cityprisen

  Cityprisen, som deles ut hvert år under Citykonferansen, går til et utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige til både gårdeier, brukere og omgivelsene.  Nygaardsplassen vant prisen for 2020. 

  «Nygaardsplassen er historien om et øde sted i byen som fikk fornyet liv. Boliger, kontorer, forretninger og restauranter omkranser et indre torg og en ny intim bygate, der alle elementer spiller godt sammen og tilfører aktivitet og bevegelse i og gjennom området. Prosjektet preges av dedikasjon og kreativitet, fra visjon til gjennomføring, med sterk bevissthet om arkitektonisk uttrykk og materialitet. Utvikler har gjennom lang og iherdig innsats utviklet robuste konsepter helt fra gateplan til øverste etasje, med lokalt innhold og eierskap. Bak utviklingen av Nygaardsplassen ligger et sterkt og kunnskapsbasert engasjement for lokalmiljøet og byen, en tilnærming som bør være et forbilde for utviklere i alle byer», skriver juryen i sin begrunnelse.

  Juryen består av Netten Østberg (fagdirektør Plan og arkitektur i Asplan Viak), Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom), Maren Bjerkeng (direktør utvikling i Aspelin Ramm) Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune) og Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom).

  Prosjektinformasjon

  Arkitekt: MAD Arkitekter
  Kunde: Cityplan
  Entrepriseform: Totalentreprenør
  Entreprenør: