Hopp til hovedinnhold
Foto: Akershus Kollektivterminaler

Oslo Bussterminal

AF Gruppen er valgt som leverandør av byggfornyelsen av Oslo Bussterminal. Arbeidene starter september 2018, med ferdigstillelse juli 2019. Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden.

Prosjektstatus

   Sep 2018
   Jul 2019

   Om prosjektet

   Oslo bussterminal skal oppgraderes for å imøtekomme kravene til en moderne busstasjon. I tillegg til ansiktsløftning, skal bussterminalen også få bedre kundekundefasiliteter, oppgraderte serveringssteder og bedre fasiliteter for sjåførene.

   • 40 MNOK

    Kontraktsum

   • 50.000

    Reisende hver dag

   AF Gruppen

   Schweigaards gate 10, 0185 Oslo

   En etterlengtet oppgradering

   – Vi gleder oss over at Oslo Bussterminal nå endelig oppgraderes, og regner med at det vil føre til at enda flere blir inspirert til å benytte kollektivt i pendlerhverdagen, sier Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune.

   – Vi ser fram til å sette i gang, og gleder oss over å kunne bidra til utbedring av en kollektivterminal i denne størrelsesordenen, sier Espen Bjørke, avdelingsdirektør Byggfornyelse AF gruppen.

   Det er Vaterland Bussterminal AS som eier Oslo Bussterminal og som har bevilget penger og inngått avtalen med AF gruppen, mens Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT) drifter og forvalter terminalen og har prosjekteringsansvaret for moderniseringen. Akershus fylkeskommune er eier av AKT.

   – Nå vil vi snart kunne tilby de reisende og alle brukere av Norges tredje største kollektivterminal en oppgradert, trivelig og mer oversiktlig bussterminal – dette ser vi fram til, sier Thomas Tvedt, fylkesdirektør for samferdsel i Akershus fylkeskommune.

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Rehabilitering
   Forretningsenhet: AF Byggfornyelse
   Arkitekt: tegn_3
   Kunde: Akershus Kollektivterminaler
   Entrepriseform: Totalentreprise