Hopp til hovedinnhold

Scandic Helsfyr hotel

Hotellet som er Scandics største hotell i Norge er oppgradert og utvidet i 2020.

Prosjektstatus

  Feb 2019
  Oct 2020

  Fornyet og utvidet konferansehotell

  Etter en heftig oppgradering, kan Scandic hotell på Helsfyr skilte med utvidet servings- og konferansefasiliteter.

  • 450

   antall rom

  • 234 MNOK

   Kontraktssum

  • BREEAM-sertifisert

  AF Gruppen

  Innspurten 7, 0663 Oslo

  AF utvidet Helsfyr hotell da det ble bygget på og rehabilitert i 2007. Oppdraget som ble overlevert i 2020 omfattet rehabilitering og utvidelse av hotellet. 

  Leveransen i 2020 besto av ny fløy med mellombygg til det eksisterende bygget.  I tillegg ble første etasje bygget om og restaurantområdet ble utvidet med to tilbygg på hver side. Inngangspartiet ble flyttet mens hotellet var i full drift.

  Konferanseområdet er modernisert med flere store møterom.  I tillegg ble det bygget en stor og luftig konferansesal med plass til inntil 300 personer. 

  Deler av den gamle møteromsavdelingen er bygget om til nye hotellrom og et utvidet personalområde. Et tidligere spaområde i underetasjen er endret til moderne treningsfasiliteter.

  Under begge byggene er det etablert et underjordisk parkeringsanlegg. Det meste av arbeidet har pågått samtidigs om hotellet har vært i full drift.

   

  Tekniske leverandører

  Det ble lagt stor vekt på teglvalget i prosjektet, siden dette har stor betydning for det endelige resultat både estetisk og teknisk. Overflaten på teglsteinen er glatt og fargetonen lys grå. Glassfasaden mot nordvest (mot Innspurten) får helt opp til gesims.

  AF Decom har hatt ansvar for riving

  AF Energi og Miljøteknikk har prosjektert og levert komplett anlegg for varme- og kjøling, sprinkler og sanitær til hotellets nye fløy og ombygde etasjer.

  Ing. F. Wicstrøm har ansvar for elektro

  Energima for ventilasjon

  Kaare Mortensen - Grunnentreprenør

  Entreprenørservice - Spunt og peleentreprenør 

  • Resepsjons- og barområdet
  • Utsikt fra taket
  • onferansehall med plass til 300
  • Takutsikt
   Hotellets beliggenhet midt mellom Vålerenga kultur – og idrettsarena (Intility Arena), nye boliger og næringsbygg og gravlunden

  Aktuelt om prosjektet

  • AF-posten artikkel
   Helsfyrs nye storstue

   Etter en heftig oppgradering, kan Scandic hotell på Helsfyr skilte med splitter nye konferansefasiliteter. Hotellet skal lokke et bredere publikum.

   Publisert 29.10.2020

  Med BREEAM ble det lagt inn andre kvaliteter i belysning inne, etterisolering og utskifting av alle vinduer, bytte av teknisk anlegg, beplantning i uteområder og et insektshotell på taket.
  Kjartan Gaustadnes, ansvar for prosjekt- og byggledelse på vegne av byggherren

  Prosjektinformasjon

  Arkitekt: Hille Mellbye Arkitekter AS
  Kunde: Eiendomsspar
  Entrepriseform: Totalentreprise
  Entreprenør: