Hopp til hovedinnhold
Solberg Skole, AF Gruppen

Solberg Skole

AF bygger ny skole og flerbrukshall for Ås kommune.

Prosjektstatus

   May 2016
   Jul 2018

   Om Prosjektet

   AF Gruppen bygger en 2-parallell barneskole med flerbrukshall for Ås kommune.

   • MNOK 146

    Kontraktssum

   • 7 400 m2

    Areal

   AF Gruppen

   Mjølnerveien 4, 1400 Ski

   Området

   Området er i vekst og tilflytningen har ført til at det er behov for å bygge ny skole. Follobanen, og et nytt og større universitet, vil forsette å gi ringvirkninger i fremtiden som utvilsomt vil berøre kommunen og dens innbyggere.  

   Solberg skole bygges til en 2 parallell skole med flerbrukshall. Skolen er prosjektert og plassert slik at den senere skal kunne utvides til en 4 parallell.

   Skolen som skal bygges er på 7 400 m2. Dette skal bli en 2-parallell barneskole med flerbrukshall. Utomhusanlegget fordeler seg arealmessig på ca 28 500 kvm med bearbeidet skoleareal utenom skolen og ca 11 500 kvm skogsareal og ca 400 kvm tilknyttet barnehagen.

   Arbeidene er planlagt igangsatt i slutten av juni 2016 og skal stå komplett ferdig i august 2018. Kontrakten har en verdi på MNOK 146 ekskl. mva

   Når de rundt 200 elevene på Solberg skole setter seg ved pulten etter påskeferien, er det i splitter nye og topp moderne lokaler – oppført av AF Bygg Østfold, som er blitt den reneste eksperten på å bygge skoler i Østfold og Follo-regionen.
   Det er 7400 etterlengtede kvadratmeter barneskoleelevene på Solberg i Ås nå får – med luft, lys, boltreplass og alt de trenger for en god læringsdag. Skolen er bygget for 380 elever som tar den i bruk til høsten.
   Medio februar overtok Ås kommune bygget, og ordfører Ola Nordal var godt fornøyd da han besøkte skolen før vinterferien. Til Østlandets Blad uttalte han at «Dette er en veldig god investering og vel anvendte penger.»

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Næringsbygg
   Forretningsenhet: AF Bygg Østfold
   Arkitekt: L2 Arkitekter
   Kunde: Ås kommune
   Entrepriseform: Totalentreprise