Hopp til hovedinnhold

Vinkelveien 7 – Ny energiløsning

AF Energi innfører ny energiløsning med varmepumpe koblet på 15 energibrønner og skifter ut fire ventilasjonsaggregat i Vinkelveien 7. Det gir en betydelig lavere årlig energikostnad.

Prosjektstatus

   Jan 2024
   Oct 2024

   Vinkelveien er en kommunal virksomhet for omsorgsboliger for mennesker med ulike livsutfordringer, samt legekontor og hjemmetjenesten. Nå skal de over fra en helelektrisk oppvarming til varmepumpe med 15 energibrønner á 340 m.

   • 550 000 kWh

    Årlig energibesparelse - ventilasjon
   • 760 000 kWh

    Årlig energibesparelse varmepumpe
   • 19 MNOK ekskl. mva.

    Kontraktssum
   • Totalentreprise 8407

    Kontraktsform
   AF Gruppen

   Vinkelveien 7

   Med 15 nye energibrønner, varmepumpe, total rehabilitering av fyrrommet, bytte av fire ventilasjonsaggregater og smartere styring sparer Oslo kommune 1.3 GWh bare i dette ene bygget.

   Selv om fyrrommet skal rehabiliteres skal noen av delene brukes om igjen. –Vi gjenbruker det som kan gjenbrukes, men mye må byttes, sier prosjektleder i AF Energi Jan Erik Tofsrud. Han har jobbet med energieffektivisering i mange kommuner, nå sist med en EPC-kontrakt med Aurskog-Høland kommune. 

   Med seg på prosjektet i Vinkelveien har han blant andre energiingeniør Eirik Magnus Bakken som her er anleggsleder for AF Energi. –Hovedutfordringen med dette prosjektet er at det er et helsehus i drift, så vi må ta ekstra hensyn til beboere og de som jobber med drift. Vi må for eksempel sørge for at nedetiden til ventilasjonen er så liten som mulig og være ferdig med rørarbeid før fyringssesongen starter, sier Eirik. 

   Oslobygg KF er Oslo kommunes eiendomsforetak og forvalter 2.7 millioner kvadratmeter eiendom. De neste årene er det ventet betydelige oppgraderinger av bygningsmassene hvor energieffektivisering spiller en viktig rolle. 

    

   • Fasaden til Vinkelveien 7 i Oslo
    I drift: Det er flere brukere av Vinkelveien 7 og bygget skal være i drift i hele prosjektperioden
   • Brønnboring i Vinkelveien 7 på en solfylt ettermiddag i Oslo
    Boring: 15 energibrønner på 340 m hver sørger for mer effektiv oppvarming av Vinkelveien 7
   • De gamle ventilasjonsaggregatene i Vinkelveien 7
    Mye å spare: Ved å bytte de gamle ventilasjonsaggregatene i noen nyere og optimalisere driften sparer Oslobygg 550 000 kWh på dette tiltaket alene.
   • Rør i fyrrommet på Vinkelveien 7
    Gjenbruk: Noen av delene skal gjenbrukes når fyrrommet i Vinkelveien 7 rehabliteres

   Prosjektinformasjon

   Forretningsenhet: AF Energi AS
   Kunde: Oslobygg KF