Hopp til hovedinnhold

Leilighetsprosjekter i Kværnerbyen

AF har bygget over 800 boliger i Kværnerbyen for OBOS.

Prosjektstatus

  Oct 2011
  Feb 2019

  Leilighetsprosjekter i Kværnerbyen

  Tilsammen har AF Gruppen bygget 808 leiligheter for OBOS i Kværnerbyen. Prosjektet omfatter Kværnerdammen, Kværnerlia borettslag, Kværnerbyen Terrasse og Dreieskivakvartalet.

  • MNOK 1241

   Samlet kontraktssum

  • 579

   leiligheter

   Tilsammen vil AF Gruppen gjennom pågående og tidligere prosjekter levere 808 leiligheter for OBOS i Kværnerbyen.
  AF Gruppen

  Kværnerbyen, Oslo

  Moderne bydel med historie

  Bak Kværners århundregamle industrihall ligger Kværnerdalen, en bydel med 1600-1800 splitter nye boliger - bare fem minutter fra Bjørvika og Oslo Sentralstasjon med buss.

  Det er få steder i Oslo-området det har vært sivilisasjon så lenge som i Kværnerdalen. Oslo ble grunnlagt ved Alnaelvas utløp rundt år 1000, og senere, i middelalderen, holdt gården Kværner til der Kværnerbyen nå reiser seg.

  Foruten de ulike borettslagene som er oppført, huser Kværnerdalen flere fellesområder som er til stor glede for beboerne. I kulturhuset "Fyrhuset" finner over 70 ulike arrangementer sted i løpet av året, mens en egen barnehage og Kværnerdammen med sitt rene badevann sørger for underholdning for byens minste beboere.

  AF har gjennom årene hatt flere entrepriser, både på grunnarbeider og oppføring av boliger:

  Kværnerdammen borettslag
  Kværnerdammen borettslag ligger i en skjermet del av Kværnerbyen og består av 89 to- til fireromsleiligheter samt syv townhouse på ca. 129 kvadratmeter. Prosjektet var ferdigstilt i 2019.  Prosjektet hadde en verdi på MNOK 211 eks. mva 

  Kværnerlia borettslag (felt B4) 
  Prosjektet består av fundamentering samt 131 leiligheter fordelt på tre bygg. Prosjektet blir utført som en totalentreprise med en total verdi på MNOK 232 eks. mva. Fundamenteringsarbeidene starter primo mai 2015. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg før igangsetting.  Planlagt ferdigstillelse er 2. kvartal 2017. Kværnerlia borettslag byr på toppmoderne leiligheter i Lodalen med gode solforhold og sentral beliggenhet.Avtalen har i tillegg en opsjon på bygging av neste byggetrinn (felt B5).

  Kværnerbyen Terrasse (B2-B5)
  leiligheter og infrastruktur i Kværnerbyen AF Gruppen (AFG) har inngått avtale med OBOS om utførelse av grunnarbeider og infrastruktur, samt oppføring av inntil 184 leiligheter fordelt på fire bygg for Kværnerbyen Terrasse B2-B5 i Oslo. Prosjektet blir utført som en totalentreprise med en total verdi på MNOK 417 eks. mva. Byggestart er 1. kvartal 2014, med planlagt ferdigstillelse 3. kvartal 2016.           

  Dreieskivakvartalet 
  AF Gruppen har tidligere bygget Dreieskivakvartalet for OBOS. Prosjektet  omfattet bygging av 264 leiligheter, 309 P-plasser samt butikklokale og mindre næringslokaler i Kværnerbyen felt D. Prosjektet ble utført som en totalentreprise med en verdi på MNOK 381 eks mva. og hadde byggestart i 2011. 

  Byggene er i plasstøpt betong med plattendekker samt noen stålkonstruksjoner i ytterveggene. Utvendig er de teglforblendet med Lys Kloster fra Bratsberg. 
  Prosjektet er på totalt 52.330 kvadratmeter BTA, inklusive 21.400 kvadratmeter underetasje og er bygget på en 20.000 kvadratmeter stor tomt. Det er gravd og sprengt vekk ca 50.000 kubikk masser. I prosjektet er det gått med 18.000 kubikk betong, det er forskalet ca 24.000 kvadratmeter vegg mens det er lagt 52.000 kvadratmeter dekke.

  Kværnerdammen

  Kværnerdammen

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Boligbygg
  Forretningsenhet: AF Bygg Oslo
  Kunde: OBOS
  Entrepriseform: Totalentrepriser

   Hva gjør AF akkurat nå?

   Ledige stillinger