Hopp til hovedinnhold

Storøykilen

Storøykilen på Fornebu består av miljøvennlige boliger tett på byen og naturen. Nær fjorden, parken, restauranter og butikker.

Prosjektstatus

   Mar 2021
   Dec 2024

   Storøykilen er leilighetsbygg med god standard og gjennomtenkte materialvalg, og ligger i umiddelbar nærhet til Nansenparken og Oksenøya på Fornebu. 

    Storøykilen på Fornebu består av cirka 400 miljøvennlige boliger, fordelt på seks kvartaler med underliggende parkeringskjeller.

    Boligene har god standard og gjennomtenkte materialvalg, og ligger i umiddelbar nærhet til Oksenøya på Fornebu. Nansenparken ligger rett i nærheten, med lekeplasser og treningsparker. Mellom de seks kvartalene blir det grønne, innbydende gårdsrom og et hyggelig torg. 

    Boligene skal bygges etter høye miljøkrav og miljøsertifiseres BREEAM Very good.

    Plante-laboratorium

    Fornebu har vært i kontinuerlig utvikling siden flyplassen ble lagt ned i 1998. Bærum kommune planlegger for bygging av 11.000 boliger i området. I tillegg kommer det opp mot 20.000 nye arbeidsplasser. Høsten 2020 startet også byggingen av Fornebubanen, en ny T-banestrekning som skal gå til Majorstua. 

    På byggeplassen er det etablert en testlab hvor det dyrkes ulike planter og vekster. Pilotprosjektet har fått navnet Spiren og handler om å ta vare på de lokale artene. Målet er å etablere et stedegent naturlandskap som gir økt biologisk mangfold i boligprosjektet. 

    Et tverrfaglig team bestående av biologer, landskapsarkitekter, arkitekter, designere og entreprenører jobber med pilotprosjektet. Testområdet er delt i tre felt – tørreng, stauder og kantsoner. Her forsker teamet på jordblandinger av stedlige masser, sanker frø, tester plantedynamikker og observerer hvordan plantene takler å stå i et parkmiljø med tilhørende bruk og slitasje. Arbeidet dokumenteres nøye slik at erfaringene kan deles med andre prosjekter og utbyggere. 

    AFs oppdrag

    • Bygger flere boliger for OBOS på Fornebu

     AF Gruppen har inngått avtale med Storøykilen Utvikling, et heleid datterselskap av OBOS Fornebu, om å bygge kvartal 3 i boligprosjektet Storøykilen på Fornebu i Bærum.

     02.09.2022

    • Bygger flere leiligheter for OBOS på Fornebu

     AF Gruppen har inngått avtale med Storøykilen Utvikling AS, et heleid datterselskap av OBOS Fornebu AS, om å bygge kvartal 2 i boligprosjektet Storøykilen på Fornebu i Bærum.

     14.01.2022

    • Bygger leiligheter for OBOS på Fornebu

     AF Gruppen har inngått avtale med OBOS-eide Storøykilen Utvikling om å bygge boligprosjektet Storøykilen trinn 1 på Fornebu i Bærum.

     20.11.2020

    Prosjektinformasjon

    Prosjekttype: Boligbygg
    Kunde: OBOS - Storøykilen 1
    Entrepriseform: Totalentreprise
    Entreprenør: