Hopp til hovedinnhold

Mills-kvartalet på Grünerløkka

Mills-kvartal ligger sentralt på Grünerløkka og like ved Sofienbergparken. Her bygger AF 149 leiligheter.

Prosjektstatus

   Jul 2018
   Mar 2021

   Grønn oase i midten

   Leilighetene er fordelt på fem bygg med underliggende kjeller. Prosjektet inkluderer barnehage, næringslokaler for kafeer og butikker med en park i midten av kvartalet.

   • 400 MNOK

    Kontraktsverdi

   Populært område i Oslo

   Grünerløkka er et av Oslos mest populære steder å bo og syder av liv! Her finnes det en rekke småbutikker, kaféer, restauranter, vinbarer, gründervirksomheter m.m. 

   Mills-kvartal får en egen grønn park i sentrum for prosjektet som blir som en skjermet og sosial bakgård med beplantning, sykkelparkering m.m. ​

   ​Foruten noen fantastiske toppleiligheter, består prosjektet av 2- til 4-roms leiligheter . Alle leilighetene har god standard med flott kjøkken fra HTH og 1-stavs eikegulv. I hus 1 har alle leilighetene privat uteplass i form av balkong eller terrasse/takterrasse, noen får også flere uteplasser.

   Grunnforhold

   Grunnforholdene under den gamle industrigården var godt kartlagt.  Gjennom tomten går en kulvert på 1.600 ganger 1.100 millimeter fra 1870-årene. Her fraktes spillvann og overvann fra Torshov under bakken gjennom Grünerløkka til Vann- og avløpsetatens renseanlegg i Bekkelaget. Før AF startet grunnarbeidet, ble dykkere med ned i kulverten og installerte rystelsesmålere. Vann- og avløpsetaten ga AF en forbudssone på to meter rundt kulverten. Det er spuntet langs forbudssonen på begge sider. Operasjonen var vellykket siden risikoen var identifisert på forhånd.

   Det er lagt mye energi i grunnsikring, med spunt rundt hele kvartalet. Spunten er stagfestet til fjell i mesteparten av prosjektet og enkelte steder er det innvendig avstiving. 

   Millskvartalet har blitt veldig fint, og vi er veldig godt fornøyde med både samarbeidet og gjennomføringen vi har fått med AF som entreprenør. Jeg tror dette har vært et veldig vellykket prosjekt for alle parter.
   Erik Bøhler, Constructive Development

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Boligbygg
   Kunde: Boligutviklingsselskapet eies av Agra, Canica og Macama
   Entrepriseform: Totalentreprise
   Entreprenør: