Hopp til hovedinnhold

Nye Tøyenbadet

Det nye Tøyenbadet blir byens største badeanlegg og vil gi Oslo et nytt hovedbad for både idrett og publikum.

Prosjektstatus

   Jun 2021
   Jun 2024

   Nye Tøyenbadet

   Det nye Tøyenbadet blir byens største badeanlegg og vil gi Oslo et nytt hovedbad for både idrett og publikum.

   • 520 MNOK

    Kontraktssum eks mva.

   • PRIM

    Tøyenbadet er pilotprosjekt for å rekruttere flere unge til å velge bygg- og anleggsfag på vgs.

   AF Gruppen

   Helgesens gate 90, 0550 Oslo

   Badet bygges på den samme tomten som det gamle anlegget. Tøyenbadet er derfor stengt frem til det nye badet står ferdig. Totalt vil det nye Tøyenbadet bestå av både et innendørsanlegg, et utendørsanlegg og en fullverdig flerbrukshall. 

   Det nye anlegget skal blant annet inneholde et innendørsbad med fire basseng, et stort utendørs badeanlegg, vannsklie inne og ute, stupetårn inne og ute, samt kafeteria. Ulike badetemperaturer og store arealer med varierende vanndybder gir gode forhold for svømmeopplæring og forskjellige aktiviteter.

   Utebadet vil ligge i parken mot sør, og deler av familiebassenget inne forlenges i et utebasseng som vil være åpent hele året. Flerbrukshallen, som skal bygges i tilknytning til badeanlegget, er tilrettelagt for innendørs ballidrett og får en spilleflate tilsvarende en håndballbane på 20 x 40 meter.

   AFs entreprise

   Entreprisen består i hovedsak av alle bygningsmessige arbeider herunder råbygg, fasader, takkonstruksjoner og innvendige arbeider, grunnarbeider og fundamentering for bl.a. utebad samt de vesentlige deler av utomhusarbeidene.

   Byggets bruttoareal er på ca. 15 800 m2. Bygget skal i stor grad utformes i plasstøpt betong, ha en sammenhengende glassfasade ca. 11 meter i høyde rundt størsteparten av bygget og en takkonstruksjon over bassengarealer av hule bjelker i massivtre. Utomhusarbeidene inneholder i tillegg til utebad et større parkareal.

   Tøyenbadet er et PRIM-prosjekt (Prosjekt for rekruttering, inkludering og mangfold) Det er etablert et nytt besøkssenter for skoleelever på byggeplassen til det nye Tøyenbadet. Besøkssenteret planlegger å ta imot skoleklasser på 9. og 10. trinn to dager i uken frem til det nye Tøyenbadet er ferdigstilt. Målet er å rekruttere flere unge – og særlig unge jenter – til å velge bygg- og anleggsfag. 

   Nytt besøkssenter på Tøyenbadet

   Aktuelt om prosjektet

   • AF-posten artikkel
    Ett år til første bad

    Planlegging og montering av de komplekse takkonstruksjonene er nylig gjennomført. Glassfasadene er på plass. Om ett år er Oslos nye hovedbad ferdig.

    Publisert 26.10.2023

   • AF-posten artikkel
    – Kult å komme ut på en byggeplass

    21 ingeniørstudenter fra OsloMet fikk omvisning på nye Tøyenbadet.

    Publisert 07.11.2022

   • Alexandra inspirerte ungdomsskoleelever

    2. desember tok prosjektet Nye Tøyenbadet imot 9. klasse fra Vollebekk skole. I løpet av byggeperioden får alle elever i 9. og 10. trinn i Osloskolen besøke prosjektet for å få innblikk i hverdagen på en byggeplass.

    Publisert 03.12.2021

   • Nye Tøyenbadet reiser seg i Tøyenparken

    Grunnarbeidene er ferdig, og Oslobygg KF er sammen med AF Byggfornyelse nå i full gang med å reise det nye Tøyenbadet. I løpet av 2022 skal råbygget til Oslos nye hovedbad stå ferdig.

    Publisert 17.11.2021

   https://kunde.byggekamera.no/?u=nye-toyenbadet&camera=BK0197&width=fullsize
   • Ill. Asplan Viak/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Offentlige bygg
   Arkitekt: Asplan Viak
   Kunde: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
   Entrepriseform: Samspillsfase 2021-22. Gjennomføres som hovedentreprise.