Hopp til hovedinnhold
Røakollen

Røakollen

På Røakollen har AF bygget 213 leiligheter fordelt på to byggetrinn. I tillegg har AF opsjon på å bygge et tredje byggetrinn.

Prosjektstatus

  Dec 2016
  Aug 2023

  Om prosjektet

  I Røakollen bygger vi nye borettslag- og selveierleiligheter med umiddelbar nærhet til idylliske Mærradalen.

  • MNOK 508

   Kontraktssum

   Fordelt på to kontrakter
  • 213

   Leiligheter

  AF Gruppen

  Aslakveien Røa

  Utvikler Røakollen

  Røakollen er et boligprosjekt utviklet av OBOS i nærheten av Røa sentrum, og i umiddelbar nærhet til grøntområdene i Mærradalen. I alt 361 leiligheter fordelt på fem bygg skal oppføres på Røakollen de neste årene. 

  Siden skogen ved prosjektet er fredet kommer det aldri noen ny bebyggelse som stjeler denne fantastiske utsikten. Fra takterrassene kan beboerne skue utover Holmenkollen og Oslofjorden.

  Med vernede Mærradalen som nærmeste nabo, har AF ivaretatt krav som har sikret minst mulig inngripen i naturen. Bymiljøetaten i Oslo kommune er konsultert underveis og gitt gode råd på hvordan prosjektet kunne ivareta krav som eksempelvis hensyn til rotsonene på trærne tett inntil prosjektet. På tomten mot Mærradalen vil man derfor kunne se nivåforskjeller fra stien.

  Etter hvert som beplantingen gror til vil man kunne kjenne igjen farger i vekster og stauder fra det vernede området. Arkitekten har lagt vekt på at elementer fra Mærradalen også er hentet inn i den spesielle utforming av bygget og i valg av materialer som teglesten, aluminiumsplater og glass. Det samme gjelder uteområdene med lekestativ og rekreasjonsområder som er bygget av massive trestokker.

  Høy utnyttelse

  Det er høy utnyttelsen av tomten med parkeringsrom under hele gårdsrommet og de tre blokkene. På grunn av nivåforskjellene ligger parkeringskjelleren over to etasjer med noen halvetasjer med parkeringsrom.

  AF Decom ble engasjert og fjernet de gamle næringsbyggene på tomten. Deretter fikk JR Anlegg oppdraget med å grave, sprenge og kjøre vekk masser. På det meste var det en fjellskjæring på ni meter som er sikret med rørspunt.  Store mengder med fjellmasser er kjørt bort. JR Anlegg fikk i tillegg oppdraget med å tilrettelegge gang- og sykkelvei og utvide fortauet i Aslakveien til tre meters bredde og med asfaltering av 550 meter.

   

   

  • Røakollen. Foto: Bård Gudim
  • Røakollen. Foto: Bård Gudim
  • Flotte utenomhusområder. Foto: Bård Gudim
  • Røakollen. Foto: Bård Gudim
  • Garasjeanlegg over to nivåer. Foto: Bård Gudim
  • Foto Bård Gudim
  - Vi er svært fornøyd med samarbeidet med AF Bygg Oslo. Det er et profesjonelt og løsningsorientert team vi har jobbet sammen med på Røakollen. Vi har hatt en god dialog fra prosjektstart overtakelse.
  Ida Martine Strøm, prosjektsjef i OBOS Nye Hjem.

  Bli med våre dyktige tømrere Trond og Lars Petter på jobb på Røakollen

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Boligbygg
  Kunde: OBOS Nye Hjem
  Entrepriseform: Totalentreprise
  Entreprenør:

  Våre samarbeidspartnere i AF