Hopp til hovedinnhold

Fyrstikkbakken 14

160 leiligheter på Bryn i Oslo.

Prosjektstatus

   Sep 2020
   Jan 2024

   Om prosjektet

   Prosjektet består av 160 miljøvennlige leiligheter på Bryn i Oslo med gode ute- og inneområder som deles av beboerne.

   • Byggherre

    AF Eiendom og Birk & Co
   • Antall leiligheter

    160
   • Entreprenør

    AF Bygg Oslo
   • I salg

    Utforsk vårt digitale univers
   AF Gruppen

   Fyrstikkbakken 14, 0667 Oslo

   Miljøvennlig boligprosjekt

   Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre. Med et mål om 50 % reduksjon i klimagassutslipp under konstruksjon og et nær nullenergibygg er det en ambisjon for utbygger å vise at det kan være enkelt og smart å leve miljøvennlig for fremtidens boligkjøper. 

   FutureBuilt er Oslo-regionenes  utstillingsvindu for de mest ambisiøse aktørene i byggenæringen. Prosjektene er forbilder og skal redusere klimagassutslippene med 50 % innen områdene transport, energibruk og materialbruk. Forbildeprosjektene skal ha høy arkitektonisk kvalitet, bidra til et godt bymiljø og ligge nær kollektivknutepunkter.

   Utbyggingsselskapet har registrert Fyrstikkbakken 14 og har som ambisjon å miljøsertifisere bygget BREEAM NOR Very Good.

   Fyrstikkbakken 14 bygges i massivtre. Et materiale som både er elegant og solid, men like viktig; det er et av de mest miljøvennlige alternativene i dagens boligbygging. I tillegg gir materialet et veldig godt inneklima fordi det tar opp fuktighet når det er fuktig og tilfører fuktighet til leiligheten når det er tørt, for eksempel på vinterstid.

   Innovasjon og utvikling

   Prosjektet utforsker fremtidens boformer. Det betyr både innovative planvalgsmuligheter slik vi presenterer i første salgstrinn. Men det betyr også unike leiligheter med deleløsninger for enhver livssituasjon, teknologi for en sømløs hverdag og miljøvennlige innovasjoner. Les mer om dette her. 

   AF Energi og Enaktiva 

   Solcelleanlegget på Fyrstikkbakken 14 skal driftes og eies av Enaktiva, men selve entreprisen er utført av AF Energi. Enaktiva er AF Energi sitt datterselskap som brukes til å realisere eierskap av energiløsninger. Beboerne får lokalprodusert fornybar energi uten at det etterlates risiko for drift og vedlikehold. 

   Prosjektet har omtrent 50 kW installert effekt fordelt på i overkant av 120 solcellemoduler. For sameiet betyr det rundt 40 000 kWh eller 600 kg med spart CO2-utslipp årlig fra lokalprodusert fornybar energi.

   • Fasade i vinterdrakt
   • Felles takterrasse
   • Tilvalgsstil Safran

   Aktuelle saker

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: BREEAM NOR
   Arkitekt: LINK Arkitektur
   Entrepriseform: Samspill - totalentreprise