Hopp til hovedinnhold

HasleLinje: Karvesvingen 5

IT-selskapet ATEA ønsket seg «verdens smarteste bygg». AF Gruppen tok utfordringen.

Prosjektstatus

   Mar 2018
   Jan 2020

   Om prosjektet

   Hasle Linje er muligens det området i Oslo med høyest tetthet av sertifiserte bærekraftige bygg. ATEA-bygger er om mulig enda grønnere og smartere. ATEA-bygget (HasleLinje K5C) har med sine 11 etasjer blitt det høyeste bygget blant de andre kontorbyggene på Hasle Linje, som AF har bygget som totalentreprise for Höegh Eiendom. Kontorbygget blir på ca. 16.000 m2 med rundt 1000 smarte arbeidsplasser.

   • 340 MNOK

    Kontraktssum

   • 16.000 m2

    Areal

   • 1000

    Smarte arbeidsplasser

   • BREEAM-NOR Excellent

    Miljøsertifisering bærekraftige bygg

   AF Gruppen

   Karvesvingen 5, 0579 Oslo

   «Verdens smarteste bygg»

   IT-selskapet ATEA, en innovativ og kunnskapsrik gjeng, har høye forventinger til sitt nye hovedkontor. Bygget er sertifiset som BREEAM-NOR Excellent med maksimal oppnåelig poengsum i kapittelet Helse og Innemiljø. Prosjektet skal oppnå passivhusstandard og Energiklasse A.

   For å få mest mulig av prosjektet, dedikerte AF Bygg Oslo en gruppe av dyktige og fremtidstenknende ingeniører. De styrer prosjektet på en helt integrert og digital måte med bruk av Dalux programvare. Dette forenkler og strømlinjeformer prosjekterings- og utførelsesfasen. Prosjektet satser også på en stor grad av brukerinvolvering med fremtidige leietakere, for å øke kundetilfredsheten.

   Byggeprosessen utføres i samsvar med prinsipper for LEAN-gjennomføring. Målet er økt verdiskaping for alle involverte i prosjektet. BREEAM-NOR standarden følges i hvert steg fra tidlig konseptutvikling og ned i de minste detaljer på K5C.

     

   Prosjektinformasjon

   Prosjekttype: Næringsbygg
   Forretningsenhet: AF Bygg Oslo
   Arkitekt: LOF Arkitekter AS
   Rådgiver: Asplan Viak, WSP, Sweco og Rambøll
   Kunde: Höegh Eiendom og AF Eiendom
   Entrepriseform: Totalentreprise