Hopp til hovedinnhold

HasleLinje: Bøkkerveien 5

På oppdrag for Bøkkerveien 5 AS har AF Gruppen bygd kontorbygg på åtte etasjer samt to kjelleretasjer på Hasle.

Prosjektstatus

  Oct 2015
  Feb 2018

  Om prosjektet

  AF bygger nytt kontorbygg på Hasle. Bygget, som blir nytt hovedkontor for Securitas, skal oppnå energimerke A, passivhus, og miljøklassifiseres BREEAM-NOR – «Very Good». Når det står klart vil det være et av hovedstadens mest miljøvennlige bygg.

  • MNOK 280

   Kontraktssum

  • BREEAM-NOR "Very good"

  • BTA

   15.000 m2

  AF Gruppen

  Bøkkerveien 5, Oslo

  Miljøvennlig kontorbygg

  K2B er et nytt næringsbygg som er en del utviklingen av Hasle Linje i Oslo. Hasle Linje er et av de største byutviklingsprosjektene i Oslo, som vil tilføre Hasle «bydel» flere boliger, kontorbygg, næringsbygg, matbutikker, cafeer og resultanter. Området er i sterk vekst og i 2023 skal Hasle Linje ha 6000 arbeidsplasser og 750 boliger.

  Byggherre er Bøkkerveien 5 AS som eies 50 % / 50 % av Höegh Eiendom AS og AF gruppen Norge AS. AF Gruppen har bygget flere av omkringliggende nærings- og boligbyggene på området, og ble i 2015 tildelt kontrakten for bygget som skal huse Securitas nye hovedkontor, K2B.

  Total BTA for prosjektet er ca. 15.000 m2. Bygget består av åtte etasjer med to parkeringskjellere. K2B er Securitas sitt nye hovedkontor da de skal leie lokalene fra sjette til andre etasje (del B). Hovedinngangen til K2B blir i tredje etasje fra Bøkkerveien. I tredje etasje finner en også felles kantine, resepsjon og Securitas sitt kurs – møteromssenter. Bygget vil ha p-plasser for besøkende, plass til el-biler og sykkelparkering.    

  I likhet med nabobygget K2A har K2B kontorareal som står på en base med mørk teglstein. Fasaden er kledd med glassplater i en lys nøytral farge med mørkegrå felt. Fra fjerde til åttende etasje har bygget en glasskarnapp som strekker seg over spennet i gjennomkjøringen og gjenspeiler kontorlokalets åpenhet.  

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Næringsbygg
  Kunde: Bøkkeveien 5 AS (AF Eiendom og Höegh Eiendom)
  Entrepriseform: Totalentreprise
  Entreprenør: