Hopp til hovedinnhold
Wang Ung

HasleLinje: Haslevangen 16

WANG Ung er en idrettsungdomsskole Oslo. I august 2018 flyttet skolen inn nye lokaler på den gamle tapperitomten til Vinmonopolet på Hasle.

Prosjektstatus

  May 2017
  Aug 2018

  Om prosjektet

  Wang Ung er en privat ungdomsskole for idrett i Oslo. AF fikk oppdraget med å bygge skole med tilhørende uterom. Skolen sto ferdig til skolestart 2018.

  • MNOK 65

   Kontraktsum

  • 360

   Elevplasser

  • 3 000 m2

   Areal

  • BREEAM Very Good

   Miljøsertifisering bærekraftige bygg
  AF Gruppen

  Haslevangen 16, 0579 Oslo

  Sporty ungdomsskole

  Wang Ung ønsket å bygge en ny skole for idrettsaktiv ungdom fra hele Oslo. Valget falt på HasleLinje med AF som entreprenør.

  Skolebygget består av tre hele etasjer og en inntrukket toppetasje.  Bygget inneholder læringsrom, kontorer, kafé-/spiseområder og aktivitetssoner. Skolen er utformet som en L-form der arkitektonisk utforming og visuelle kvaliteter rammer inn torget foran det såkalte "Vinslottet"/Bygg 01 på tomten til de gamle produksjonslokalene til Vinmonopolet.

  Alle arealer på skolen, både inne og ute, fungerer som læringsarena og skal inspirerer til aktiviteter og felleskap. Uteanlegget har rekreasjonsmuligheter som har kommet alle beboere i området til gode. I tilknytning til skolen er det et amfi og en «Tuftepark». 

  I trappeoppgangene pryder idrettshelter veggene til inspirasjon til neste generasjons stjerner.

  Høye miljøkrav

  HasleLinje har høye miljøkrav og skolebygget miljøklassifiseres i henhold til BREEAM-NOR VERY GOOD. På toppen av bygget er det en stor takterrasse hvor elevene kan ha yogaklasser eller andre aktiviterer. Takterrassen gir rom til «alle» med både insekthotell, flaggermushotell og fuglekasser. Overalt er det plantet nyttevekster som markjordbær i blomsterkasser.

   

  • Trappeløpene ved Wang Ung prydes av kjente tidligere elever ved skolen Kreditering: AF Gruppen/Thomas Haugersveen
  • Wang Ung takterrasse Kreditering: AF Gruppen/Thomas Haugersveen
  • Prosjektleder Roger Mariåsen fra AF Nybygg, sammen med Martin Waaler Kaas og Astrdi Mangen Ingebrigtsen fra Wang Kreditering: AF Gruppen/Thomas Haugersveen
  • Statsråd Jan Tore Sanner var med på åpningen av Wang Ung Kreditering: AF Gruppen/Thomas Haugersveen
  Denne skolen er noe vi har jobbet hardt for å få til i ti år, og jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet, en skole for elever som vil satse både på skole og idrett.
  Thomas O. Fjeldstad, rektor WANG Ung

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Næringsbygg
  Arkitekt: LOF Arkitekter AS
  Rådgiver: Multiconsult AS, Sweco, Høyer Finseth AS, Asplan Viak, Norconsult
  Kunde: Hasle Linje 5 (50/50 eid Höegh Eiendom og AF Gruppen)
  Entrepriseform: Totalentreprise
  Entreprenør: