Hopp til hovedinnhold

Utvidelse Oslo lufthavn Gardermoen

AF Gruppen er entreprenør for innvendige tekniske arbeider på utvidelse av den østlige piren som skal øke kapasiteten for reisende til og fra non-Schengen.

Prosjektstatus

  Mar 2020
  Feb 2022

  Prosjektene omfatter innvendige tekniske arbeider og bygningsmessige arbeider på Utvidelse Non-Schengen Øst (UNSØ).

  • MNOK 200 + 185

   Kontraktssum

  • 25 550 m2 BTA

   Areal

  AF Gruppen

  Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen

  Forbedret kapasitet

  Den nye terminalen som kommer på Oslo lufthavn Gardermoen er en forlengelse av den opprinnelige utenlandsterminalen og skal møte veksten som er i reiser utenfor Schengen-området. Utvidelsen av terminalen kommer på området etter passkontrollen og skal gi en dobling av passasjerarealer, nye gater og flyoppstillingsplasser tilpasset større fly, samt nye kommersielle områder.

  Utvidelsen av Oslo lufthavn er viktig for å videreutvikle Norges hovedflyplass som et internasjonalt knutepunkt. Den vil gi bedre forhold for passasjerer og flyselskaper, og styrke rammevilkårene for norsk reiseliv, turisme og næringsliv.

  Leveransen omfatter blant annet:

  • Luftbehandlingsaggregater med tilhørene utstyr
  • Komplette varme- og kjølesystemer
  • Sprinklersentral med spredernettet i hele bygget
  • Sanitæranlegg
  • Elektrotekniske anlegg
  • IKT og tele 

  Innvendig bygningsmessige arbeider

  Entreprisen omfatter innvendige bygningsmesssige arbeider på Oslo lufthavn. Arbeidene utføres i forlengelse av dagens pir øst ved Oslo lufthavn Gardermoen, og skal gi betydelig økt kapasitet på flyvninger utenfor Non Schengen-området. Utvidelsen av Oslo lufthavn er viktig for å videreutvikle Norges hovedflyplass som et internasjonalt knutepunkt. Den vil gi økt kapasitet og vil gi bedre forhold for passasjerer og flyselskaper, og styrke rammevilkårene for norsk reiseliv, turisme og næringsliv.


  Arbeidet omfatter innvendige bygningsmessige arbeider knyttet til terminalutvidelsen. Ferdig bygg utgjør omtrent 30.000 m2. Arbeidene starter i mars 2020 med forventet ferdigstillelse september 2021. Avtalen er en hovedentreprise og kontraktens verdi er estimert til MNOK 185 ekskl. mva.

  - Vi er glade for å bistå Avinor med å ruste opp Avinor Oslo Lufthavn til å møte fremtidens luftfart. Funksjonelle og energieffektive løsninger er viktige elementer når et av Norges viktigste knutepunkt nå skal utvides.
  Eirik Wraal, konserndirektør for energi og miljø i AF Gruppen.

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Offentlige bygg
  Kunde: Avinor
  Entrepriseform: Hovedentreprise