Hopp til hovedinnhold
Bygg

Bygger i team på Lørenskog

Bra flyt

I midten av april hadde entreprenør AF Bygg Oslo 14 egne tømrere i arbeid på prosjektet. Oppgavene omfatter innvendig og utvendig tømrerarbeid, med vegger, panel og terrasser. 

– Jeg synes det er kjempemoro, smiler produksjonsleder André Lauritzen. 

Han har jobben med å styre tømrerne på prosjektet. Lauritzen jobbet sju år som tømrer før han tok fagskoleutdannelse. Høsten 2023 begynte han i AF, og før jul samme år var han på plass som produksjonsleder på Rolvsrud Arena.  

– Når gutta kjenner hverandre, blir det som en kompisgjeng. Vi gjør jobben sammen og har bra flyt, så jeg tror det har en stor positiv virkning at vi har egne ansatte og ikke bare innleie, sier Lauritzen. 

Går på skinner

I AF Bygg Oslo har det i lang tid vært en kultur for å bruke egne ansatte innen tømrerfaget. På denne måten bygges team. Ideen er at faste arbeidslag gir bedre samhold og bedre arbeidsmiljø. 

– Det blir et system der de fleste har faste oppgaver. Ting går veldig på skinner, sier Odd Martin Jordtveit, tømrer på Rolvsrud Arena. 

– Vi tenker mer langsiktig. Om vi ser at det kommer til å oppstå noe, prøver vi å finne en løsning i stedet for bare å gjøre unna en jobb som kanskje må fikses på senere, sier kollega Vegard Borge. 

Få rette vinkler

Rolvsrud Arena består av fem bygg med til sammen 300 leiligheter. Boligene settes opp rett ved Rolvsrud Stadion. Byggene har en felles sokkel på to etasjer som består av garasje og næringseiendom. 

Våren 2024 var byggeaktiviteten konsentrert rundt bygg 2 og 3. Bygg 2 er bueformet. Det gir noen ekstra utfordringer for tømrerne og de andre håndverkerne når nesten ingen vegger møtes i en 90 graders vinkel. 

AF Eiendom, Øie Eiendomsutvikling, Breidablikk Eiendom, Ragde Eiendom og Wenaas Kapital står bak prosjektet. Utbyggerne tilbyr kjøperne en deleieordning for å tilrettelegge for at flere kan få mulighet til å komme inn på boligmarkedet. 

Område i vekst

Boligprosjektet ligger like ved Skårersletta, som er i ferd med å bli utviklet til Lørenskogs nye sentrumsgate. Gaten får brede fortau og gode forhold for myke trafikanter, og det legges til rette for aktivitet og folkeliv med gode møteplasser. 

Mange drevne folk er med på byggingen av Rolvsrud Arena. Prosjektlederen og anleggslederen har til sammen 60 års erfaring fra AF. Nettopp kontinuitet er en viktig grunn til at AF Bygg Oslo satser bevisst på å ha egne tømrere, forklarer fagansvarlig Roar Neegaard. 

– Vi er gamle Ragnar Evensen. Vi har folk som har vært ansatt i snart 40 år som tømrere. Jeg har vært her siden 1987, og vi rekrutterer mange gode funksjonærer fra egne rekker med tømrerbakgrunn, sier Neegaard. 

– Hvorfor holder dere på praksisen med å ha egne tømrere i bedriften? 

– Det er fordi det blir billigere, mindre feil og dermed mindre reklamasjoner. Det er tre gode grunner, ler Neegaard, og legger til: 

– Og så er vi en håndverksbedrift.