Hopp til hovedinnhold
Karriere

Lærlinger fikk faglig og sosialt påfyll

Lærlinger bringer ny kunnskap inn i virksomheten

AF Gruppen satser på egne fagarbeidere og har stadig behov for lærlinger. Som en stor aktør med utfordrende prosjekter innen bygg, anlegg, miljø, offshore og eiendom er det behov for dyktige medarbeidere innen en rekke ulike fag. Alle lærlingene får en fadder, og mange får tilbud om fast ansettelse når læretiden er over. 

– Er det noe vi er stolte av, så er det lærlingene våre. Her i AF Bygg Oslo har vi et kjempestort behov når det gjelder tømmer, mur og betong, sier Roar Neegaard, fagansvarlig tømrer i AF Bygg Oslo. 

Målet om 0

Målet med arrangementet var å samle lærlinger på tvers av AF Gruppen. Helse og sikkerhet var de viktigste temaene under lærlingsamlingen. Trivsel og inkludering sto også på agendaen. Lærlingene fikk også brynt seg på quiz, og søkshunden Corona fra AF Decom demonstrerte hva den kan snuse seg fram til.

Konsernsjef Amund Tøftum ønsket velkommen og minnet om at det viktigste tallet i AF Gruppen er 0. Det er måltallet knyttet til alvorlige skader eller arbeidsrelatert fravær.

– Ingen skal skade seg eller få dårligere helse av å jobbe i AF. Vi har også nulltoleranse for mobbing og trakassering, sa Tøftum. 

Hovedvernombud Arne Sveen oppfordret lærlingene til å sette sikkerheten først. 

– Det er dere som er unge som er mest utsatt for å bli skadd. Halvparten av de som dør på jobb i Norge er under 30 år. Det er fagarbeidere og lærlinger som blir skadd på jobb, ikke prosjektledere eller konsernsjefer, sa Sveen. 

Møteplass

Lærlingsamlingen fant sted på hotellet Radisson Red på Gardermoen siste uka i september. Utenfor møtelokalet var det stands og mulighet for mingling i pausene. Liam Holtsdalen er eneste lærling i AF Decom og syntes det var hyggelig å møte andre lærlinger. Til daglig kjører han anleggsmaskiner på Jølsen Miljøpark. 

– Jeg trives veldig bra. Jeg har gode kolleger og vi samarbeider godt, sier Liam. 

Blant de påmeldte lærlingene var det ni jenter. En av dem var Rakel Steen, som er tømrerlærling i Betonmast Trøndelag. 

– Det er flere jenter her enn jeg hadde trodd, sier hun og legger til at hun synes samlingen var veldig bra. 

Gode tilbakemeldinger

Sigurd Ytterstad og Karin Engen fra HR Konsern og Stine Norøm fra HR i AF Anlegg sto for planlegging og gjennomføring av arrangementet. 

– Lærlingene i Anlegg ser jo ikke så ofte de som jobber i andre prosjekter i Anlegg, så de syntes det var hyggelig å treffe hverandre. Mange var også nysgjerrige og stilte gode spørsmål underveis. Det var veldig gøy å se engasjementet, sier Stine Norøm. 

Tilbakemeldingene tyder på at lærlingene satte pris på samlingen, med høy score både når det gjaldt det faglige programmet og rammene rundt arrangementet. 

Av evalueringen går det også frem at trivselen blant lærlingene er høy og at de vil anbefale andre å søke læreplass i AF Gruppen.

– Det var utrolig kjekt å samle så mange dyktige og engasjerte lærlinger under samme tak, sier Sigurd Ytterstad.