Hopp til hovedinnhold
Vikingtidsmuseet Bygdøy Oslo Kreditering: Statsbygg/Aart Architects

Vikingtidsmuseet

På Bygdøy i Oslo finnes verdens best bevarte vikingskip. Når det nye vikingtidsmuseet står ferdig, blir det Norges nye verdensattraksjon.

Prosjektstatus

  Apr 2021
  Dec 2026

  Sikring av verdensarven

  Vikingskipet ble bygget på 800 -tallet og ble funnet i tre store gravhauger på Oseberg, Gokstad og Tune. Dagens museum oppfyller ikke kravene til hvordan skipene og andre gjenstander fra vikingtiden skal lagres. I det nye museet vil vikingskipene og resten av samlingene fra vikingtiden bli presentert på en tryggere og mer publikumsvennlig måte enn det som er mulig i dag. Et nytt vikingtidsmuseum skal sikre befolkning og fremtidige generasjoner tilgang til kulturhistorisk kunnskap og forståelse av vikingtiden.

  • 1 447 MNOK

   Kontraktsverdi ekskl. mva og opsjoner

  • 13.000 kvm.

   Tre ganger størrelsen av dagens museum.

  AF Gruppen

  Huk Aveny 35, 0287 Oslo

  Spektakulær arkitektur

  Prosjektet har spektakulær arkitektur, men også utfordrende grunn- og betongarbeider, strenge krav til miljø, inneklima og sikring av skjøre gjenstander. På grunn av prosjektets mange særtrekk har Statsbygg valgt å gjennomføre dette i en såkalt samspillsentreprise, der Statsbygg og AF Gruppen sammen skal utvikle prosjektet.

  Hele museumsanlegget blir totalt drøyt 13.000 kvadratmeter, tre ganger så stort som det nåværende Vikingskipsmuseet.

  Det nye museet skal inneholde publikumsrettet samling av gjenstander fra Vikingskipsmuseet og fra Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, samt funksjoner for forskning og konservering. 

  Milepæler

  Sikrer overvann og energi på Vikingtidsmuseet

  Aktuelt

  • Vikingtidsmuseet

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Offentlige bygg
  Arkitekt: AART architects
  Kunde: Statsbygg
  Entrepriseform: Samspill
  Entreprenør: