Hopp til hovedinnhold

Gjenopplivet gammel fasade i Grensen

En ærverdig bygning midt i indrefileten av Oslo. Bygget, som ble sprengt av Oslogjengen 7. juni 1944, er satt tilbake til fordums prakt av Kirkestuen, en del av AF Håndverk.

Tilbake til opprinnelig fasade

Fasaden på bygge er tilbake i sin opprinnelig stand. Oppdraget besto av asbestsanering, kalkblåsing, rensing og reparasjon av stein og innfellinger, nye steingulv på balkonger og nytt beslag i kobber på hele fasaden. I tillegg fikk bygget nye vinduer, tak, dekor og utskjæringer. Heis og rulletrapper ble montert. 

  AF Gruppen

  Grenseveien 17

  Flott takterrasse

  For å få mest mulig lys og utsikt ble gulv- til takvinduer montert i toppetasjen. Det gir et friskt uttrykk på den ellers så gammeldagse bygningen. Som kronen på verket ble en av byens flotteste takterrasser etablert. Takterrassen på 400m2 har loungestoler, gressplen og utekjøkken. 

  Kontrasten mellom det antikvariske og moderne er flettet sammen på en så elegant måte at det er vanskelig å forstå at du er på taket til bygningen du gikk inn i. 

   

  Leietakertilpasset

  Det er etablert næringsvirksomhet i første og andre etasje, som i dag huser restauranten Pinkfish, Cutters, Normal og Escape Room. Inngangspartiet ble modernisert og kontorlokalene fikk spesialtilpassede oppgraderinger.

  Etter at fasaden stod ferdig signerte vi flere nye leieavtaler og Kirkestuen bidro også her med vellykkede leietakertilpasninger. Det er med stolthet vi har gjennomført en vellykket rehabilitiering som vil prege bybildet på en positiv måte i 100 nye år.
  Pål Henrik Kristensen, Gårdeier

  Prosjektinformasjon

  Prosjekttype: Rehabilitering
  Kunde: Promenaden Management